Bericht van oud-deelnemer

Beste Hornelanders,

In 1965 heb ik deelgenomen aan de Horneland Rally samen met een mede deelnemer waarvan ik helaas de naam niet meer weet. Wij hadden ingeschreven op advies van Rob Slotemaker. Rob was destijds directeur van de Autorensportschool Zandvoort waar wij in het seizoen 1964/1965 cursisten van de renschool waren. Het plan was het rijden van de Tulpen Rally in 1965 en als training de Horneland Rally. We reden met de auto van de mede cursist een BMW 1800 TI destijds een beul van auto. Het was onze eerste Rally ervaring, ik als bestuurder en de ander als kaartlezer. Ik ben in die tijd als beste cursist geslaagd van de Slotemaker Autorensportschool, om die reden moest ik maar sturen was de gedachte. Hoewel ik maar een paar keer met de BMW heb gereden, vooral op Zandvoort, was dat toch wel wat anders als mijn eigen Austin Cooper S 970. Het begon al met de rit naar Weert vanuit het noordwesten van Nederland dan had je al wat kilometers erop zitten. In mijn beleving was het zaterdag rond een uur of 12 vertrekken.

Met een gemiddelde van 40 km, waarvan wij aan het begin dachten “dat moet zo moeilijk niet zijn”. Nou dat hebben we geweten. Bij de vierde afslag waren we al verkeerd gereden en dat ontdekte we pas na 10 km. U begrijpt het al, we lagen toen al een half uur achter op het tijdschema. Vooral ‘s nachts in België was het een drama. Uiteindelijk kwamen we op zondag, al weet ik natuurlijk niet meer precies, met een achterstand van 4 uur binnen als 140e.

Waarom vertel ik u dit allemaal, ten eerste omdat het natuurlijk een fantastische belevenis was en we er wel achter kwamen dat we nog even moesten oefenen.

Ten tweede ben ik aan het schrijven over mijn passie het autoracen. De Horneland Rally was daar ook een onderdeel en juist daarvan heb ik niets meer. Ik hoop dat u nog de uitslagen heeft van 1965.
Mijn ingeschreven naam: BRA van der Feer woonplaats Hoorn

Ik heb de podcast 62/67 beluisterd. Was mooi om die verhalen van Dries Jetten te horen. De andere ga ik zeker ook beluisteren.

Ik hoop op een reactie van u, veel succes met uw mooie Rally.

Met hartelijke groet,

Rinke van der Feer

Organisatie: Natuurlijk duiken we in de archieven en sturen we de uitslagen op naar Rinke.

Gerelateerde berichten