Horneland Rally bijna vol, wees er snel bij!

[vc_row row_height_percent=”0″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”75″ shift_y=”0″ z_index=”0″][vc_column][vc_column_text]De zeer positieve reacties van de deelnemers aan de 2019 editie van de Horneland Rally hebben eraan bijgedragen dat het deelnemersveld voor de 22e Horneland Rally inmiddels bijna vol is. Er zijn nog een paar beschikbare startplaatsen voordat we op vrijdag 13 maart starten met een uitverkocht deelnemersveld!

De route is inmiddels klaar, de kaarten worden afgerond. Vergunningen zijn aangevraagd en binnenkort gaat uitzetter Peter Rovers met Joep Wanders de volledige route narijden. Benieuwd of Joep ‘de schade beperkt weet te houden’. Vorig jaar bleek voor Joep een fikse uitdaging. En niet alleen voor Joep, zo zagen we later terug in de uitslag. Geen enkele navigator wist alle punten te vinden en alle TC’s op tijd aan te doen![/vc_column_text][vc_gallery el_id=”gallery-190061″ medias=”79748,79751″ gutter_size=”3″ screen_lg=”1000″ screen_md=”600″ screen_sm=”480″ single_overlay_opacity=”50″ single_padding=”2″][vc_column_text]Ook dit jaar zal de Horneland Rally uitdagend zijn. Een fiks aantal mooie punten en daar waar de omgeving het toelaat een uitdagend tijdschema. Onze verwachting is dat de rally door de deelnemers als ‘iets eenvoudiger’ zal worden ervaren, wat wordt veroorzaakt door het feit dat we dit jaar veel minder uren in het donker rijden dan voorheen. Zoals bekend rijden we dit jaar niet meer ‘door de nacht’, maar overnachten we in het comfortabele Double Tree by Hilton Hotel in Luxemburg. Eenvoudig wordt het echter beslist niet, deelnemers zullen van heel goede huize moeten komen om het aantal strafpunten binnen de perken te houden!

De eerste etappe van Weert (Zuid Limburg, bij Maastricht) naar Libramont in het hart van de Ardennen, wordt volledig bij daglicht verreden. Maar wie foutloos door deze langste etappe van de rally weet te komen, slaat in het klassement beslist al een grote slag! Na het dinerbuffet wordt de tweede etappe volledig in het donker verreden. Een traject van ruim 180 kilometer brengt Expert en Sportklasse deelnemers door een heel donkere avond naar het hotel in Luxemburg. Tourklasse deelnemers arriveren beduidend eerder in de hotelbar omdat een aanzienlijk deel van de avondetappe uitsluitend voor Expert- en Sportklasse is uitgezet. Zonder twijfel de lastigste etappe van de rally, waarbij ‘donker’ uiteraard een grote rol speelt. En zoals gezegd, het is héél donker![/vc_column_text][vc_gallery el_id=”gallery-164618″ medias=”79749,79750″ gutter_size=”3″ screen_lg=”1000″ screen_md=”600″ screen_sm=”480″ single_overlay_opacity=”50″ single_padding=”2″][vc_column_text]Op zaterdagochtend start de rally alweer vanaf 07:30 uur voor de derde etappe die via veel Luxemburgse kilometers uiteindelijk naar een lunch in de omgeving van Remouchamps leidt. Niet de lastigste etappe, maar wel eentje met de nodige verrassingen. Voor rijder en navigator. De veelheid aan punten en TC’s zal langzaam maar zeker zijn tol beginnen te eisen.

De laatste etappe van opnieuw nog eens bijna 200 kilometer brengt de deelnemers naar de traditionele finish in Weert, waar een welverdiend biertje en een uitstekend diner wacht. De eerste deelnemers worden rond 17:00 uur in Weert verwacht, de prijsuitreiking is tijdens het diner gepland omstreeks 20:00 uur. Zeker geen ‘thuisbrengertje’ deze etappe. Ook dit traject valt nog het nodige te winnen en dus ook te verliezen.

In totaal biedt de 22e Horneland Rally voor de Expertklasse 795 uitdagende rallykilometers over de mooiste weggetjes in België en Luxemburg. Niet minder dan 53 (!) tijdcontroles en 227 punten om (op tijd) aan te doen. Met op ongeveer 70% van de punten een routecontrole. Voor Sport- en Tourklasse zijn de uitdagingen uiteraard aangepast, zodat alle deelnemers op hun eigen niveau een plezierige, doch uitdagende rally ervaren.

Reden genoeg dus om nog snel in te schrijven, als je dat al niet hebt gedaan. Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar.[/vc_column_text][vc_button border_width=”0″ link=”url:http%3A%2F%2Fhornelandrally.nl%2Finschrijven%2F|||”]SCHRIJF IN[/vc_button][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerde berichten