Opzet Horneland Rally 2020

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_custom_heading]Opening[/vc_custom_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image media=”79242″ media_width_percent=”100″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Op woensdag 25 september om 20:00 uur opent de inschrijving voor de 23e Horneland Rally. Na de succesvolle 22e editie eerder dit jaar verwacht de organisatie grote belangstelling, dus schrijf snel in!

Op vrijdag 13 maart 2020, om 13:01 uur start de Horneland Rally opnieuw vanuit het Zuid-Limburgse Weert, vanuit de voormalige buitenplaats van de Oranjes, kasteel Vaeshartelt. Alvorens te genieten van een lekkere lunch melden deelnemers zich daar aan het eind van de ochtend voor de documentencontrole en een korte conformiteitscheck van de auto. Daarbij zal vooral aandacht zijn voor (overmatig) uitlaatgeluid en de verlichting.

Als organisatie hebben we geluisterd naar signalen vanuit deelnemers en overheden. Het organiseren van een rally die ‘door de nacht heen rijdt’ wordt door een groot aantal rallyrijders inmiddels als een te grote aanslag op het gestel gezien. Daarnaast hebben we in 2019 van een aantal gemeentes geen vergunning gekregen omdat de rally na middernacht wilde  passeren, waardoor we de route moesten aanpassen.

Vandaar dat er gekozen is voor een nieuwe opzet, waarbij we de uitgangspunten van de Horneland Rally blijven koesteren: punten vrije route op de Michelin kaart en daar waar het kan een pittig tijdschema. Ondanks het ontbreken van de nacht-etappe wordt het een zware rally, waarbij nog steeds veel uren in het donker zullen worden gereden.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_custom_heading]Route[/vc_custom_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]De 23e editie van de Horneland Rally leidt vanuit Zuid Limburg door de Ardennen naar een dinerstop voor de Expert- en Sportklasse aan het eind van de middag.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image media=”79241″ media_width_percent=”100″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Vervolgens rijden deze deelnemers een marathon etappe door een pikdonkere avond om tegen middernacht aan te komen in Charleroi waar de hotelbar nog open is. Tourklasse deelnemers zullen rond 20:00 uur al in het hotel zijn en genieten daar van een prima diner.

Na een korte nachtrust vertrekken de eerste deelnemers in de vroege ochtend voor de derde etappe naar de lunchlocatie, vanwaar in de middag koers wordt gezet naar de finish die traditioneel in het Noord Limburgse Weert plaatsvindt. We sluiten de 23e Horneland Rally af met de prijsuitreiking tijdens een diner in de prachtige Paterskerk.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_custom_heading]Opzet[/vc_custom_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Peter Rovers is opnieuw onze uitzetter en na de zeer positieve reacties na de rally van dit jaar, is hij natuurlijk in dezelfde lijn verder gegaan. Er wordt dus bij het bepalen van de tijdschema’s rekening gehouden met de omgeving en het tijdstip waarop we in dat gebied rijden. De gemiddelde snelheid voor de Sportklasse zal plusminus 10% lager zijn dan voor de Expertklasse. Voor Tourklasse deelnemers zal de gemiddelde snelheid weer ongeveer 10% onder dat van de  Sportklasse liggen. Tevens zal de route voor de Tourklasse dus beduidend korter en (uiteraard) eenvoudiger zijn dan voor de Sport- en Expertklasse.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image media=”79243″ media_width_percent=”100″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Ook wordt er weer een slecht-weer-scenario voorbereid, waarbij op de routekaarten een aantal punten worden aangeduid die ingeval van slechte weersomstandigheden niet aangedaan hoeven te worden.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Peter is al druk bezig met de voorbereidingen van de route en uiteraard zorgt hij er op creatieve wijze weer voor dat er voor elke navigator passende uitdagingen in de kaarten zullen zitten. Zo wisten ook de zeer ervaren navigators in de Expertklasse dit jaar niet alle punten aan te doen! De Horneland Rally blijft in elk opzicht natuurlijk een zeer competitieve rally. Maar dus wel in een aangepaste vorm, die beter past bij de wensen van veel deelnemers en overheden.

Zoals gezegd waren de deelnemers zeer te spreken over de 22e Horneland Rally. Over de route, het tijdschema, de moeilijkheidsgraad, de algehele organisatie en de catering. De 23e editie gaat daar niet voor onderdoen en kent dus nu ook een nachtrust in een prima hotel. We hopen dan ook dat deelnemers uit vorige jaren, die 2019 hebben overgeslagen, in 2020 terug aan de start zullen staan.

Door het inpassen van de hotelovernachting en een extra diner bij de finish in Weert konden we niet anders dan het inschrijfgeld verhogen. Het inschrijfgeld bedraagt voor alle klassen nu € 695,- per equipe.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image media=”79244″ media_width_percent=”100″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

De inschrijving opent woensdag 25 september om 20:00 uur. Zorg dat je er bij bent, schrijf snel in!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerde berichten