Schrijf nu in voor Horneland Rally 2022!

Nu de zomervakantie snel nadert en de eerste helft van het rallyseizoen in zicht is, is het ook weer tijd om naar de planning voor de 2e helft van het jaar te kijken. Als organisatieteam zijn wij in elk geval druk met de voorbereidingen voor alweer de 24e Horneland Rally, die op vrijdag 11 en zaterdag 12 november zal worden verreden. Uiteraard is alles erop gericht om onze deelnemers een uitdagend, sportief en goed verzorgd evenement voor te schotelen.

Evenals de laatste 2 edities is de start bij Buitenplaats Vaeshartelt in het Zuid-Limburgse Weert onder de rook van Maastricht, zodat we snel in een uitdagend rallygebied kunnen zijn. We ontvangen onze deelnemers met een uitstekende lunch en een briefing. Na een korte aanlooproute duiken we de Ardennen in, waar het over het algemeen nog goed mogelijk is om lekker door te rijden.

Uitzetter Peter Rovers is druk met het uitzetten van de route en staat garant voor een prachtige route, waarbij het ophalen van alle punten geen “appeltje-eitje” zal zijn. Uiteraard zorgen we voor een passende moeilijkheidsgraad voor de verschillende klassen. Ook de gemiddelde snelheid wordt per klasse aangepast, waarbij het uitgangspunt wel blijft dat er bij de Horneland Rally weinig tijd is om lang te zoeken. Het systeem “punten vrije route” zorgt er immers al voor dat je geen tijd nodig hebt om te puzzelen om de juiste route te construeren, zoals bij andere rally’s. De route is vrij, op de Michelin kaart zijn er weinig alternatieve routes, dus het is zaak om binnen het tijdschema alle punten aan te doen. Het tijdschema zal met name voor Sport- en Tourklasse deelnemers wel wat ruimer zijn dan vorig jaar.

Aan het eind van de middag zullen we ergens in de Ardennen een dinerstop plannen waar de inwendige mens versterkt kan worden. Daarna volgt de avondetappe. Het traject waar een groot aantal deelnemers naar uitkijkt. In November is het al vanaf 17:00 uur donker, dus we “trakteren” op een lange avond over de donkere wegen door de bosrijke Ardennen. Deelnemers in de Tourklasse zullen overigens een aanzienlijk kortere avondetappe rijden en eerder in het hotel zijn. We overnachten dit keer niet in Luxemburg, maar in het Van der Valk Hotel in Charleroi. Daar is de bar tot 01:00 uur open, zodat er voor iedereen ruimschoots tijd is om een biertje te drinken.

Dag 2 start alweer op tijd en brengt de deelnemers langs de rand van de Ardennen terug naar het Belgisch en Nederlands Limburgse land. Aan het eind van de middag finishen we evenals vorig jaar bij de voormalige Paterskerk in Weert (Noord-Limburg), die nu in gebruik is als een bijzondere horecalocatie, waar een prima diner zal worden geserveerd. Tijdens het diner vindt de prijsuitreiking plaats.

Er zijn nog een beperkt aantal startplaatsen voor deze klassieker onder de classic car rally’s beschikbaar. Een rally zonder gepuzzel, nog altijd gebaseerd op de traditionele opzet uit de jaren ’60: punten vrije route op Michelinkaarten en een strak tijdschema. De verschillen met toen: de kaarten zijn niet meer in zwartwit, het tijdschema is aangepast op het verkeer en de bebouwing anno 2022, en er is een overnachting gepland, zodat we niet meer de hele nacht doorrijden. Wat is gebleven: de uitdaging van de Ardennen, een stevige etappe in het donker, vaak uitdagende weersomstandigheden, veel punten en tijdcontroles, dus korte trajecten en uiteraard de gezelligheid met elkaar.

Dat lijken ons voldoende redenen om de 24e Horneland Rally een plaats te geven op jullie kalender voor de 2e seizoenshelft. Schrijf hier snel in en zorg dat je erbij bent. Wij verwelkomen jullie heel graag bij de start, vrijdagochtend 11 november bij Buitenplaats Vaeshartelt.

Team Horneland Rally

Gerelateerde berichten