Uitleg systeem

Het Systeem van de Horneland Rally, van punt tot punt vrije route, is één van de mooiste systemen om te rijden. Het principe is heel eenvoudig. Alleen op de punten kunnen controles staan en de route naar de punten toe is geheel vrij, sterker nog, er bestaan bij de Horneland Rally geen foutcontroles! je mag zelfs tegengesteld de punten benaderen. Echter door het gebruik van een Michelinkaart en het hoge gemiddelde maakt het precies kaartlezen heel belangrijk. Ieder knikje op de kaart zal gelezen moeten worden, anders is de kans aanwezig dat je niet de goede weg gaat vinden. Dit in combinatie met slecht weer maakt het een mooie speciale ervaring!
Op de kaartfragmenten in het route boek zijn een aantal omcirkelde, genummerde punten aangebracht.

Een model van deze afdruk vindt u hieronder.

Slechts de punt in het centrum van de cirkel geeft de juiste locatie aan van het te passeren genummerde punt. Alle punten moeten in een opeenvolgende nummervolgorde aangedaan worden. De route van punt naar punt is vrij. De deelnemer mag ook wegen gebruiken die niet op het kaartfragment voorkomen.
Hier een voorbeeld van pagina’s uit een routeboek zoals gebruikt bij de Horneland Rally.

Hier het tijdschema zoals voorzien door de organisatie. (klik op foto om te vergroten)

Voorbeeld van een Bol-Pijl. Op een bol pijl kan nooit een controle staan in de Horneland Rally. (klik op foto om te vergroten)

Tijdens de Horneland Rally kunnen testen voorkomen. Hier een voorbeeld van een test.
(klik op foto om te vergroten)

Klik hier voor de presentatie die gebruikt is op de infoavond 2016.