Uitslag Horneland Rally 2021

De 23e Horneland Rally is gewonnen door Alexander Leurs uit Weert en Bart Den Hartog uit Hamont (B). Met acht gemiste route-controles en slechts 1 minuut tijdsoverschrijding op meer dan 1000 KM rally bleven ze nr. 2 (Boekel-Luksemburg) met 20 strafpunten voor. Weerter Equipe Laurens van der Velde samen met Jenny van de Boel waren de winnaars van de Sportklasse en vader en zoon Hilverda waren de sterkste in de tourklasse.

De rally vertrok onder een stralend zonnetje vanuit Buitenplaats Vaesthartelt (oud buitenverblijf van de Oranjes) in Weert bij Maastricht. De deelnemers moesten direct wakker zijn aangezien uitzetter Peter Rovers direct enkele moeilijk te vinden punten op de kaart had gezet. Er werd verder koers gezet richting Zuid-België. In Libramont was de eerste rust en de meeste equipes hadden hier al 5 of meer controles gemist. In het donker en dichte mist werd er gereden richting Luxemburg stad. Punt 5 en 6 van het avondtraject bleken moeilijk te vinden punten te zijn. Behalve voor Leurs en Den Hartog. De Horneland Rally deed in dit traject zijn naam eer aan als één van de zwaarste Historische rally’s van Nederland. Rond middernacht arriveerden de equipes moe maar voldaan bij het Hilton hotel in Luxemburg stad.

Zaterdagmorgen vertrokken de equipes in de regen en mist voor de terugreis richting naar de Hornestad Weert. In de omgeving van Clervaux volgden de tijdcontroles zich snel op en dat in combinatie met oude wegsituaties zorgden dat de deelnemers zeer geconcentreerd moesten blijven. De equipe Leurs-Den Hartog vonden alle controles en bleven binnen de vooraf gestelde tijd rijden. Na de rust in Baraque de Fraiture (B) bleven alle toppers strafpuntloos waardoor de tussenuitslag niet meer veranderde.

Door de nieuwe covid-19 maatregelen, bekend gemaakt door de overheid op vrijdag 12 november, was de organisatie genoodzaakt om (tijdens de rally) een stuk van de route te laten vervallen op zaterdag zodat alle deelnemers op tijd bij de Paterskerk in Weert zouden zijn voor de finish. Ondanks deze maatregel vonden de deelnemers deze editie ongekend spannend, volgens vele rallyrijden pur sang!

Uitslagen Horneland Rally 2021

Tourklasse

  1. Johan Hilverda – Jan Hilverda
  2. Willy Budenaers – Jimmy Budenaers
  3. Robert van Speijk – Ruud Verkooijen

Sportklasse

  1. Laurens van der Velde – Jenny van de Boel
  2. Daan van der Vliet – Jord van der Vliet
  3. Niels Jongste – Boele Braaksma

Expertklasse

  1. Alexander Leurs – Bart den Hartog
  2. Albert Boekel – Remco Luksemburg
  3. Leo van Beukering – Hans Olav de Wolf

 

Bekijk de volledige uitslag op https://hornelandrally.nl/uitslagen

Gerelateerde berichten